• 🌛✨📚Noc s Andersenom📚✨🌛

          • V piatok 22. marca 2024 sa v Krajskej knižnici Ľ. Štúra vo Zvolene uskutočnilo obľúbené podujatie medzinárodného významu zamerané na podporu detského čítania „Noc s Andersenom“, ktorého sa zúčastnili aj tretiaci a štvrtáci z našej školy. Podujatie sa realizovalo aj s prenocovaním detí v priestoroch knižnice do soboty 23. marca 2024. Podujatie sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý sa oslavuje 2. apríla na výročie narodenia H. CH. Andersena a je jednou z najatraktívnejších aktivít knižníc, ktorou sa podporuje záujem detí o knižnice a čítanie. V rámci programu deti spoznávali, tvorili, čítali a zažívali čarovné dobrodružstvá, prekonávali svoje strachy a nadväzovali nové kamarátstva. Na začiatku podujatia absolvovali prehliadku mesta, rôzne hry, netradičné tvorivé dielne a nechýbalo ani tradičné nočné hľadanie pokladu, na ktoré sa deti najviac tešili a hľadaný poklad aj naozaj našli😊. Nechýbala ani beseda s tajným hosťom - Pracovníkmi CROC TERRARIUM STUDIO & Tropical world s.r.o so sídlom v Sielnici a s ich zvieratkami. Deťom sa zaujímavá beseda veľmi páčila. Zvieratká si mohli aj podržať a pohladkať. Niektoré deti preukázali riadnu dávku odvahy a prekonali svoje strachy. Deti odchádzali v sobotu ráno domov možno unavené, ale s množstvom príjemných zážitkov, vedomostí a zručností. Chcem sa touto cestou poďakovať kolektívu Krajskej knižnice Ľ.Štúra vo Zvolene za prekrásne a výborne pripravené podujatie pre deti a deťom za pekné správanie, aktivitu, kreativitu a dobrú reprezentáciu našej školy na podujatí.

            Mgr. Slavka Zastková

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, dňa 27.03.2024 bude skrátená prevádzka ŠKD do 16:00 hod. z organizačných dôvodov.

            Ďakujeme za pochopenie.

          •   📣🔥 Máme horúcu novinku 🔥📣

          •                Nový e-shop na našej školskej stránke

            Milí žiaci, vážení rodičia a priaznivci našej školy, už v tejto chvíli si môžete objednať oblečenie s logom našej školy.

            Náhľady, kódy farieb a odpovede na otázku: Ako objednávať? nájdete, keď kliknete na obrázok vpravo ➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️

            Všetci, ktorí sú srdcom spojení s našou školou, môžu hrdo nosiť oblečenie a doplnky s logom ZŠ 👕🧢🩳👚🎒

          • 🦷🪥Dalton 1.A - 32 bielych kamarátov🪥🦷

          • Naši prváci si síce zuby doma čistia pravidelne, no aby sme si tento návyk osvojili čo najlepšie a zároveň si ukázali, že zubárov sa netreba báť, privítali sme v našej škole zubnú lekárku MDDr. Simonu Marekovú. Vysvetlila nám, aká dôležitá je prevencia v starostlivosti o zuby. Ukázala nám, ako správne umývať zuby a že zubári sú naši kamaráti. Deti si vyskúšali pod odborným vedením techniku ako si správne čistiť svoje zúbky, zoznámili sa s čistiacimi zubnými pomôckami a zásadami ústnej hygieny. Počas daltonu sme si aj zaspievali a vymýšľali rôzne kreatívne návrhy na zubné tričká. Pozrite na tie vydarené námety. Prváci boli veľmi šikovní a pozorní poslucháči, preto ich pani doktorka odmenila detskými zubnými pastami. Veríme, že starostlivosť o naše zúbky bude už pre nás hračkou.

            Mgr. Mariana Mareková

          • Veľká noc - ŠKD I. odd.

          • Veľká noc je pred dverami a preto sme sa aj v našom ŠKD na ňu pripravili a stále pripravujeme. Žiaci vystrihujú, lepia, maľujú všeličo, čo sa týka veľkonočného obdobia. Vyrábajú papierových zajačikov a ozdobujú vajíčka. Krásnymi výrobkami sme vniesli do nášho klubu veľkonočnú atmosféru.

            Iveta Ulbriková

          • Tvorilko

          • Keď sa stretne nadšenie s chuťou tvoriť, tak je v triede veselo. Žiaci opäť tentoraz ukázali svoju šikovnosť, originalitu a fantáziu. V príjemnej atmosfére sme si vyrobili aj takéto pekné výrobky.

            Mgr. Eva Giertlová

          • 📚 Čitateľský maratón 📚

          • Linka detskej istoty organizuje už 15. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónuktorý je tento rok realizovaný s významnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

            Aj naša škola sa zaregistrovala do čitateľského maratónu “Čítajme si…”, ktorý sa bude konať v termíne od 18. do 22. marca 2024 teda od pondelka do piatka (vrátane).

            Cieľom podujatia je podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do celoslovenského detského čitateľského maratónu čo najväčší počet detí (žiakov a študentov), ktorí budú čítať v rôznych jazykoch súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach a na viacerých miestach po celom Slovensku. 

          • Beseda o šikane a kyberšikane

          • Dnes 12.03.2024 sa naši štvrtáci zúčastnili zaujímavej besedy o šikanovaní a kyberšikanovaní. Beseda bola rozdelená na informatívnu a zážitkovú časť. Cieľom zážitkových aktivít bolo previesť žiakov nástrahami šikanovania, ponúknuť riešenia ako im čeliť, ako riešiť problémy, ako sa vyrovnávať s náročnými situáciami. Cieľom besedy bola podpora jednotlivca aj triedneho kolektívu.

            Besedu nám odborne viedla sociálna pedagogička Mgr. Martina Ďarmatiová z CPaP Zvolen

          • MDŽ v ŠKD - I. odd.

          • Aj v našom ŠKD sme si pripomenuli sviatok všetkých žien. A tak sme spolu v tento deň pripravili kytičky z papiera pre mamičky, babičky... Deti s radosťou pracovali, vystrihovali, lepili. V ich žiarivých očkách bolo vidieť veľa radosti z krásnych prác.🌸🌺💮

            Iveta Ulbriková

          • 📄 OZNAM 📄

          • Oznamujeme, že výchovný koncert, ktorý bol naplánovaný na 06.03.2024 sa zo strany interpreta presúva na termín 05.06.2024

          • 📚 ČÍTAME PRE RADOSŤ 📚

          • Naša škola sa zapojila do projektu cez Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ,,Čítame pre radosť”

             

            📙Vo výzve sme boli úspešní a získali sme 500 €, za ktoré sme zakúpili 43 voňavučkých kníh.

            📘Knihy boli vyberané tak, aby boli pre deti atraktívne, aby deti čítali dobrovoľne a s chuťou aj mimo vyučovania.

            📗Účelom projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí .

            📕Deťom prajeme krásne čitateľské zážitky.

          • Šašovia ŠKD - I. odd.

          • Každý občas rád vystrája, "robí šaša", rozosmieva svojich kamarátov, ktorým tak prináša veľa smiechu a príjemné chvíľky. Deti si takýchto šašov aj vyrobili, aby vyčarili úsmev na tvárach všetkých.🤡

            Iveta Ulbriková

          • ŠALIANSKY MAŤKO Jozefa Cígera Hronského

          • Dňa 15. februára 2024 sa naši žiaci: Hanka Bernoláková zo štvrtého ročníka a Marko Martinec z tretieho ročníka zúčastnili okresného kola súťaže v umeleckom prednese slovenskej povesti ŠALIANSKY MAŤKO Jozefa Cígera Hronského. Hoci sa tentokrát neumiestnili, ale zato sú zas o skúsenosť bohatší.

          • Valentín v ŠKD - I. odd.

          • Láska je neodmysliteľnou súčasťou našich životov a svätý Valentín je sviatkom, kedy chceme prejaviť lásku tým, ktorých nadovšetko ľúbime. V tento deň sa poobedie v I. oddelení ŠKD nieslo v duchu priateľstva, radosti a lásky. Deti pripravovali pre svojich blízkych krásne valentínske pozdravy a srdiečka. Aj takouto maličkosťou určite potešia svojich najbližších.

            Iveta Ulbriková