• ❤️MÁME VEĽKÉ SRDCIA A OCHOTU POMÁHAŤ❤️

          • Veľmi nás teší, že sa môžeme ako škola zapojiť do ďalšej charitatívnej akcie. Po “Krabičkách plných lásky”,  kde sme podporili našich seniorov, tentokrát máme snahu zapojiť sa do kampane na pomoc chudobným “Srdce pre chudobných”, kde symbolickým prispevkom 3€ za levanduľové srdiečko, podporíme mamičky v núdzi (osamelé matky v hmotnej núdzi, týrané ženy, viacpočetné rodiny, siroty, či vdovy).

            Pokúsme sa darovať nádej a lásku ❤️❤️❤️ 

            Srdiečka si môžete vyzdvihnúť v riaditeľni.                                                                                                              

            www.majak-nadeje.eu

          • 🚰💧🌊🌦️22.03.2024 - Svetový deň vody🚰💧🌊🌦️

          • Dňa 22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo tento deň na pripomenutie si dôležitosti vody pre celú našu planétu, ktorá je v mnohých krajinách nedostupná v potrebnej kvalite a poukazuje na starostlivosť a ochranu vodných zdrojov na Zemi. Pri tejto príležitosti osláv Svetového dňa vody sa žiaci našej školy zapojili do daltonských aktivít v škole s cieľom upriamiť pozornosť na vzácnosť tejto tekutiny, s dôrazom na potrebu vážiť si vodu a chrániť jej kvalitu. Touto cestou sa chceme poďakovať pani Ing. A. Gondovej ChKO Poľana za veľmi pekne pripravené a zrealizované aktivity o živote organizmov v našich riekach a potokoch. Žiakom sa aktivity veľmi páčili a veľa sa o organizmoch naučili.

            Mgr. Slavka Zastková

          • 🌛✨📚Noc s Andersenom📚✨🌛

          • V piatok 22. marca 2024 sa v Krajskej knižnici Ľ. Štúra vo Zvolene uskutočnilo obľúbené podujatie medzinárodného významu zamerané na podporu detského čítania „Noc s Andersenom“, ktorého sa zúčastnili aj tretiaci a štvrtáci z našej školy. Podujatie sa realizovalo aj s prenocovaním detí v priestoroch knižnice do soboty 23. marca 2024. Podujatie sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý sa oslavuje 2. apríla na výročie narodenia H. CH. Andersena a je jednou z najatraktívnejších aktivít knižníc, ktorou sa podporuje záujem detí o knižnice a čítanie. V rámci programu deti spoznávali, tvorili, čítali a zažívali čarovné dobrodružstvá, prekonávali svoje strachy a nadväzovali nové kamarátstva. Na začiatku podujatia absolvovali prehliadku mesta, rôzne hry, netradičné tvorivé dielne a nechýbalo ani tradičné nočné hľadanie pokladu, na ktoré sa deti najviac tešili a hľadaný poklad aj naozaj našli😊. Nechýbala ani beseda s tajným hosťom - Pracovníkmi CROC TERRARIUM STUDIO & Tropical world s.r.o so sídlom v Sielnici a s ich zvieratkami. Deťom sa zaujímavá beseda veľmi páčila. Zvieratká si mohli aj podržať a pohladkať. Niektoré deti preukázali riadnu dávku odvahy a prekonali svoje strachy. Deti odchádzali v sobotu ráno domov možno unavené, ale s množstvom príjemných zážitkov, vedomostí a zručností. Chcem sa touto cestou poďakovať kolektívu Krajskej knižnice Ľ.Štúra vo Zvolene za prekrásne a výborne pripravené podujatie pre deti a deťom za pekné správanie, aktivitu, kreativitu a dobrú reprezentáciu našej školy na podujatí.

            Mgr. Slavka Zastková

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, dňa 27.03.2024 bude skrátená prevádzka ŠKD do 16:00 hod. z organizačných dôvodov.

            Ďakujeme za pochopenie.

          •   📣🔥 Máme horúcu novinku 🔥📣

          •                Nový e-shop na našej školskej stránke

            Milí žiaci, vážení rodičia a priaznivci našej školy, už v tejto chvíli si môžete objednať oblečenie s logom našej školy.

            Náhľady, kódy farieb a odpovede na otázku: Ako objednávať? nájdete, keď kliknete na obrázok vpravo ➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️

            Všetci, ktorí sú srdcom spojení s našou školou, môžu hrdo nosiť oblečenie a doplnky s logom ZŠ 👕🧢🩳👚🎒

          • 🦷🪥Dalton 1.A - 32 bielych kamarátov🪥🦷

          • Naši prváci si síce zuby doma čistia pravidelne, no aby sme si tento návyk osvojili čo najlepšie a zároveň si ukázali, že zubárov sa netreba báť, privítali sme v našej škole zubnú lekárku MDDr. Simonu Marekovú. Vysvetlila nám, aká dôležitá je prevencia v starostlivosti o zuby. Ukázala nám, ako správne umývať zuby a že zubári sú naši kamaráti. Deti si vyskúšali pod odborným vedením techniku ako si správne čistiť svoje zúbky, zoznámili sa s čistiacimi zubnými pomôckami a zásadami ústnej hygieny. Počas daltonu sme si aj zaspievali a vymýšľali rôzne kreatívne návrhy na zubné tričká. Pozrite na tie vydarené námety. Prváci boli veľmi šikovní a pozorní poslucháči, preto ich pani doktorka odmenila detskými zubnými pastami. Veríme, že starostlivosť o naše zúbky bude už pre nás hračkou.

            Mgr. Mariana Mareková

          • Veľká noc - ŠKD I. odd.

          • Veľká noc je pred dverami a preto sme sa aj v našom ŠKD na ňu pripravili a stále pripravujeme. Žiaci vystrihujú, lepia, maľujú všeličo, čo sa týka veľkonočného obdobia. Vyrábajú papierových zajačikov a ozdobujú vajíčka. Krásnymi výrobkami sme vniesli do nášho klubu veľkonočnú atmosféru.

            Iveta Ulbriková

          • Tvorilko

          • Keď sa stretne nadšenie s chuťou tvoriť, tak je v triede veselo. Žiaci opäť tentoraz ukázali svoju šikovnosť, originalitu a fantáziu. V príjemnej atmosfére sme si vyrobili aj takéto pekné výrobky.

            Mgr. Eva Giertlová

          • 📚 Čitateľský maratón 📚

          • Linka detskej istoty organizuje už 15. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónuktorý je tento rok realizovaný s významnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

            Aj naša škola sa zaregistrovala do čitateľského maratónu “Čítajme si…”, ktorý sa bude konať v termíne od 18. do 22. marca 2024 teda od pondelka do piatka (vrátane).

            Cieľom podujatia je podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do celoslovenského detského čitateľského maratónu čo najväčší počet detí (žiakov a študentov), ktorí budú čítať v rôznych jazykoch súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach a na viacerých miestach po celom Slovensku. 

          • Beseda o šikane a kyberšikane

          • Dnes 12.03.2024 sa naši štvrtáci zúčastnili zaujímavej besedy o šikanovaní a kyberšikanovaní. Beseda bola rozdelená na informatívnu a zážitkovú časť. Cieľom zážitkových aktivít bolo previesť žiakov nástrahami šikanovania, ponúknuť riešenia ako im čeliť, ako riešiť problémy, ako sa vyrovnávať s náročnými situáciami. Cieľom besedy bola podpora jednotlivca aj triedneho kolektívu.

            Besedu nám odborne viedla sociálna pedagogička Mgr. Martina Ďarmatiová z CPaP Zvolen

          • MDŽ v ŠKD - I. odd.

          • Aj v našom ŠKD sme si pripomenuli sviatok všetkých žien. A tak sme spolu v tento deň pripravili kytičky z papiera pre mamičky, babičky... Deti s radosťou pracovali, vystrihovali, lepili. V ich žiarivých očkách bolo vidieť veľa radosti z krásnych prác.🌸🌺💮

            Iveta Ulbriková

          • 📄 OZNAM 📄

          • Oznamujeme, že výchovný koncert, ktorý bol naplánovaný na 06.03.2024 sa zo strany interpreta presúva na termín 05.06.2024

          • 📚 ČÍTAME PRE RADOSŤ 📚

          • Naša škola sa zapojila do projektu cez Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ,,Čítame pre radosť”

             

            📙Vo výzve sme boli úspešní a získali sme 500 €, za ktoré sme zakúpili 43 voňavučkých kníh.

            📘Knihy boli vyberané tak, aby boli pre deti atraktívne, aby deti čítali dobrovoľne a s chuťou aj mimo vyučovania.

            📗Účelom projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí .

            📕Deťom prajeme krásne čitateľské zážitky.