• 🥳🎈🎉 Imatrikulácia prvákov 🥳🎈🎉

          • Veľký deň pre našich prvákov - IMATRIKULÁCIE, deň plný prekvapení a očakávaní. Konečne sa prváci stali platnými členmi našej lieskovskej školičky. Na tejto ceste ich rozprávkovo sprevádzali štvrtáci, ktorí si pre prváčikov pripravili pekný program s kúzlami a rôzne súťaže. Pri tejto príležitosti ich pani riaditeľka pasovala a zložili slávnostný sľub.

            Mgr. Lenka Hudecová

          • 🌍🌎🌏Deň Zeme 2024🌍🌎🌏

          • Nejde len o jeden deň, dôležitý je každý jeden deň. Deň Zeme je medzinárodný sviatok venovaný našej planéte a každoročne sa koná 22. apríla. Tento rok spolu oslavujeme už 54. ročník a v rámci osláv sa aj žiaci našej školy aktívne zapojili do aktivít, ktoré upozorňujú na dôležitosť ochrany životného prostredia a podnecovanie k diskusii o možných riešeniach.Téma Dňa Zeme 2024 je „Planéta vs. Plasty“ a jeho tohoročné motto je 60 % zníženie produkcie plastov do roku 2040. To nás všetkých vyzýva k spoločnej ochrane prírody a znižovaniu našej odpadovej stopy na planétu. Túto tému a možné riešenia problémov s odpadom žiaci spolu s učiteľmi prediskutovali na úvodnom stretnutí dňa 22.4. a pozreli si prezentáciu k danej téme. Počas celého týždňa v rámci vyučovacích hodín sa žiaci venovali environmentálnej téme a v závere týždňa sa zapojili do projektu „S Barbie upraceme Slovensko 2024“ a spolu s Barbie sa pustili do upratovania okolia svojej školy a obce, aby aj oni prispeli svojou troškou ku krajšiemu, čistejšiemu a zdravšiemu prostrediu. Mgr. Slavka Zastková

          • Súťaž - "ŠKD má talent"

          • Piatky sú asi pre nás všetkých tie najlepšie dni, na ktoré dlho čakáme. U nás v ŠKD sme si jeden takýto piatok vylepšili a zorganizovali sme malú akciu s názvom " ŠKD má talent". Účinkujúci s nadšením predviedli to, v čom sú výnimoční. Kamaráti a spolužiaci všetkých talentovaných odmenili veľkým potleskom. Zažili sme pekné popoludnie a zabavili sme sa všetci.

            Ďakujeme za účasť, boli ste úžasní!

            Iveta Ulbriková

          • 🍎🍐🍌🍓🍇🍒Čerstvé hlavičky🍎🍐🍌🍓🍇🍒

          • Od 25.4. 2024 začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 29.5.2024. Z hlasovania vzíde 79 základných škôl a 79 materských škôl, ktorým bude od septembra poskytované 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zelenina.

            Každý, kto chce hlasovať, sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

            Hlasovať je možné každý deň.

            Hlasovanie zohľadňuje počet detí školy.

            Ďakujeme za každý jeden hlas.

          • Oznam

          • Dňom 18.04.2024 sa nám uvoľní pracovné miesto na pozíciu upratovačka. Ponúkame plný úväzok na dobu neurčitú s nástupom ihneď.

            Bližšie informácie poskytujeme  na tel. čísle.: 045/5370227, 0918 996 240. Žiadosti môžete posielať na email: zslieskoveczv@gmail.com, alebo priniesť osobne.

            Riaditeľka školy                                                

          • 👫 ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA ŠK. ROKA 2024/25 👫

          • V dňoch 12.-13.4. sa uskutočnil v našej škole zápis žiakov do 1. ročníka školského roka 2024/2025. Po tieto dva dni navštívili školu malí predškoláci v sprievode svojich rodičov. Pani učiteľka Mgr. Lenka Hudecová a jej pomocníci preverili schopnosti a vedomosti každého predškoláka a spoločne sa zhodli, že v septembri k nám nastúpia veľmi šikovné deti. Veľká vďaka patrí pani učiteľkám MŠ, ktoré deti výborne pripravili na vstup do školy, ale najmä rodičom, ktorí nám prejavili dôveru a zverili nám svoje deti. ĎAKUJEME!

          • Čarovanie so stavebnicou ŠKD - I. odd.

          • Hra je to, čo všetky deti baví. Je to pre nich úžasný relax a oddych po vyučovaní. Tak prečo hru nevyužiť na to, aby sa niečo nové naučili. Naučia sa rozhodovať, plánovať, trénujú si predstavivosť, pozornosť a priestorovú orientáciu. Na to všetko vedia využiť ich obľúbené lego a iné stavebnice. Len pozrite, čo všetko dokážu vyčarovať detské rúčky.

            Iveta Ulbriková

          • ✖️➕➖➗Pytagoriáda✖️➕➖➗

          • Dňa 09.04.2024 sa žiaci našej školy zúčastnil okresného kola Pytagoriády v zasadačke Okresného úradu vo Zvolene. Z tretieho ročníka školu reprezentoval Marko Martinec a zo štvrtého ročníka Hanka Bernoláková a Sára Hutníková. Držíme Vám palce, naši šikovní matematici!

          • Deň otvorených dverí

          • Hodinkovo - daltonský blok v 1.A, Hláskovo - daltonský blok v 2.A, Život na hrade - daltonský blok v 3.A Promovaní Ing. - daltonský blok v 4.A

          • Vesmír očami detí 2024 - ŠKD II. odd.

          • So žiakmi v ŠKD sme opäť objavovali vesmír a objekty a telesá v ňom. Našli sme krásne hmloviny, hviezdokopy aj našu krásnu a jedinečnú ZEM. 🌏 Spoločne sme vybrali a poslali 8 prác do okresného kola súťaže vo Zvolene.

            Držte nám palce 👍

            Lucia Miklianová

          • ❤️MÁME VEĽKÉ SRDCIA A OCHOTU POMÁHAŤ❤️

          • Veľmi nás teší, že sa môžeme ako škola zapojiť do ďalšej charitatívnej akcie. Po “Krabičkách plných lásky”,  kde sme podporili našich seniorov, tentokrát máme snahu zapojiť sa do kampane na pomoc chudobným “Srdce pre chudobných”, kde symbolickým prispevkom 3€ za levanduľové srdiečko, podporíme mamičky v núdzi (osamelé matky v hmotnej núdzi, týrané ženy, viacpočetné rodiny, siroty, či vdovy).

            Pokúsme sa darovať nádej a lásku ❤️❤️❤️ 

            Srdiečka si môžete vyzdvihnúť v riaditeľni.                                                                                                              

            www.majak-nadeje.eu

          • 🚰💧🌊🌦️22.03.2024 - Svetový deň vody🚰💧🌊🌦️

          • Dňa 22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo tento deň na pripomenutie si dôležitosti vody pre celú našu planétu, ktorá je v mnohých krajinách nedostupná v potrebnej kvalite a poukazuje na starostlivosť a ochranu vodných zdrojov na Zemi. Pri tejto príležitosti osláv Svetového dňa vody sa žiaci našej školy zapojili do daltonských aktivít v škole s cieľom upriamiť pozornosť na vzácnosť tejto tekutiny, s dôrazom na potrebu vážiť si vodu a chrániť jej kvalitu. Touto cestou sa chceme poďakovať pani Ing. A. Gondovej ChKO Poľana za veľmi pekne pripravené a zrealizované aktivity o živote organizmov v našich riekach a potokoch. Žiakom sa aktivity veľmi páčili a veľa sa o organizmoch naučili.

            Mgr. Slavka Zastková