• Medzinárodný deň lesov 2023

          • Pod vedením pani Ing. Anny Gondovej zo Správy CHKO Poľana sa dňa 21.03.2023 naša škola zapojila do osláv sviatku „Medzinárodného dňa lesov“. Žiaci sa dozvedeli veľa informácií o živote lesa a dôležitosti jeho ochrany, o nenahraditeľnosti nášho zeleného bohatstva – LESA. Tiež mali možnosť aj prakticky sa zapojiť do viacerých náučných aktivít realizovaných v našej okolitej prírode. Poznávali a určovali druhy stromov, zbierali listy, konáre, hravou formou vytvárali príbeh o lese, .....

            Ďakujeme pani Gondovej a pani lesníčke za ochotu prísť medzi nás a sprostredkovať nám zaujímavé, pútavou formou odprezentované informácie zo života stromov. Dnešný deň bol pre nás všetkých príjemným spestrením dopoludňajšieho vzdelávania.

          • Vážení rodičia,

          • ak máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť do školy a odovzdať pani učiteľke triednej a to najneskôr v termíne do 20.04.2023. Návratku je možné vyplniť a poslať aj cez edupage. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov a vyplniť zápisný lístok stravníka a priniesť spolu s návratkou.

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate.

            Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

          • Okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 16. 3. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali Hanka Bernolákova z 3. A a Dorotka Kurčíková zo 4. A triedy.

            V prednese prózy sa vo svojej kategórii umiestnila na krásnom 2. mieste Hanka Bernoláková a postupuje do regionálneho kola, ktoré sa uskutoční 28. 3. 2023.

            Obom žiačkam srdečne blahoželáme, boli ste vynikajúce!

          • Program k MDŽ

          • Dňa 9.3.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili vystúpenia v Kultúrnom dome v Lieskovci pri príležitosti sviatku MDŽ. Ich krátky kultúrny program sa všetkým páčil. Recitovanie básničiek spestrila pieseň a hra na gitare. Všetkým účastníkom veľmi pekne ďakujem. RŠ

          • Súťaž - "Rómovia recitujú"

          • Naše žiačky 4. ročníka: Lenka Oračková, Kristína Gašparová a Vanesa Mojžišová sa dňa 9.3.2023 zúčastnili recitačnej súťaže "Rómovia recitujú", ktorá sa uskutočnila v Banskej Bystrici. Síce sa neumiestnili, ale básne predniesli veľmi pekne. So súťaže odchádzali plné zážitkov a nových skúseností.

            Za účasť im veľmi pekne ďakujem.

            Riaditeľka školy

          • Marec mesiac knihy

          •        Dňa 7.3.2023 sa na našej škole konala beseda s pani Annou Štroffekovou. Deti sa dozvedeli zaujímavé veci o známej detskej spisovateľke Márii Ďuríčkovej. Vypočuli si známu rozprávku O Guľkovi Bombuľkovi. Beseda bola veľmi pútavá a deti zaujala.

            Pani Štroffekovej veľmi pekne ďakujeme za pútavé rozprávanie.

          • Dni otvorených dverí

          • Pre rodičov a budúcich prváčikov sme pripravili DOD. Počas týchto dní sa môžete prísť kedykoľvek pozrieť do priestorov našich tried a celej školy. Pani učiteľky a vychovávateľky Vám ukážu spôsob výučby a ochotne odpovedia na Vaše otázky týkajúce sa školy a vyučovania.

            Termíny sú :  10.3.2023, 17.3.2023 a 24.3.2023.

            Tešíme sa na Vás.

          • Vyhodnotenie súťaže "Všetkovedko"

          • Dňa 31.1.2023 sa uskutočnilo výhodnotenie súťaže „Všetkovedko“, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. Za perfektné umiestnenie v súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími získali titul „Všetkovedko“ žiaci:

            v 2. kategórii Marko Martinec, 

            v 3. kategórii Viliam Lihocký, Martin Kováč, Hana Bernoláková

            v 4. kategórii žiaci Patrik Ďurčík, Barbora Štrihová.

             

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

             

          • Okresné kolo - súťaž v prednese slovenskej povesti „Šaliansky Maťko“

          • Dňa 26.1.2023 sa v CVČ Zvolen konalo okresné kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko.

            Našu školu úspešne reprezentovali víťazky školského kola –

            Hanka Bernoláková, 3.A a Dorotka Kurčíková, 4.A.

            Vo svojej kategórii sa umiestnila na krásnom 2. mieste Dorotka Kurčíková.

             

            Obidvom žiačkam ďakujeme za účasť a  Dorotke gratulujeme k dosiahnutému úspechu!

             

          • Prednes slovenskej povesti „Šaliansky Maťko“

          • OK Šaliansky Maťko – výsledky – Základná škola Malá IdaDňa 10.1.2023 sa uskutočnilo  školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti „Šaliansky Maťko“. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách.

            V I. kategórii žiakov 2. a 3. ročníka sa na 1. mieste umiestnila žiačka 3. A triedy Hanka Bernoláková, na 2. mieste žiak 2.A triedy Marko Martinec.

            V II. kategórii žiakov 4. ročníka zvíťazila žiačka 4. A triedy Dorotka Kurčíková. Na 2. mieste sa umiestnil žiak 4.A triedy Patrik Ďurčík  a na 3. mieste žiak 4. A triedy Jakub Gonda.

            Žiačky Hanka Bernoláková a Dorotka Kurčíková budú reprezentovať našu školu v prednese povesti v okresnom kole, ktoré sa uskutoční dňa 26.1.2023 v Centre voľného času vo Zvolene. 

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme.