• Jeseň - daltonský blok v 2.A

          • Náš prvý daltonský blok bol venovaný jeseni. Tvorili sme obrázky z prírodnín, ktoré sme našli na školskom dvore. Vypracovali sme jesenné pracovné listy zo slovenského jazyka a matematiky a na záver sme si zahrali hry na slabiky a slová. Už teraz sa tešíme na budúci piatok😀.

          • Milí rodičia a žiaci,

          • srdečne Vás pozývame na Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, ktorý otvoríme v pondelok  4. septembra 2023 o 08:00 hod. v areáli našej školy.

            Prvý deň strávia žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľkami do 9:30 hod., kde sa oboznámia s prvými organizačnými pokynmi na nasledujúce dni. 

            Stravovanie v ŠJ (kontakt tel. č. 045/5370254)  a činnosť ŠKD sa začína 5.septembra (utorok). Školský klub je v prevádzke od 6:15 do 16:30 hod. 

                                                      Tešía sa na Vás Vaše

                                                                                  pani učiteľky

          • Olympijský deň

          • Dnes t.j. 23.6.2023 sa v našej škole uskutočnil Olympijský deň. Všetci žiaci úspešne absolvovali športové disciplíny a zmerali si sily medzi sebou. Za výkon získali odmeny a tešili sa zo zábavného dopoludnia. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

          • Školský výlet - Lunterov ranč

          • Dňa 5.6.2023 sme sa zúčastnili pobytu v prírode na Lunterovom ranči. Strávili sme príjemné chvíle v spoločnosti zvieratiek ako mačička, kačičky, psíkovia, zajačiky, morské prasiatka, kozičky. My sme sa však najviac tešili na koníky a mohli sme sa na nich aj povoziť. Ďakujeme milej tete Danke, ktorá nám na ranči všetko poukazovala a predala aj pár dobrôt.

          • Folklórne popoludnie v Lieskovci

          • V piatok 26. 5. 2023 sme sa v rámci ŠKD zúčastnili v kultúrnom dome a v amfiteátri v Lieskovci folklórneho popoludnia. Čakala nás škola tanca, tvorivá dielňa, kde si žiaci z kože vyrobili vlastné kľúčenky. Šikovní ujovia remeselníci nám ukázali, ako sa vyrába fujara a píšťalka. No a na záver si zopár odvážlivcov vyskúšalo, ako sa plieska bičom. Ďakujeme lektorom z Podpolianského osvetového strediska Zvolen, Súkromnej ZUŠ QUO VADIS Zvolen a p. Jurajovi Majerskému za príjemne strávené piatkové popoludnie.

          • Lieskovský farmárik - exkurzia

          • Dňa 24.5.2023 sme boli na exkurzii v Lieskovskom farmárikovi. Videli sme, ako sa chovajú kuriatka a kravičky. Dozvedeli sme sa, ako sa z mlieka vyrába syr. Mohli sme ochutnať známu pochúťku - syrové nite. Exkurzia sa nám veľmi páčila a ďakujeme, že sme ju mohli absolvovať.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            vedúca jedálne oznamuje, že od 01.05.2023 do 30.06.2023 nebudete ďeťom doplácať na obedy ani na réžiu do školskej jedálne. Vyúčtovanie do 30.04.2023 bude v júli 2023.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

            čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

            Kaufland tento rok organizuje 5. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

            Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu!  Hlasovanie prebieha od 20.04.2023 do 31.05.2023. Hlasovať môžete každý deň.

            Každý hlas sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo  škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2023/2024.

            Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre Vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia. Veríme, že s Vašou pomocou budú žiaci opäť  dostávať veľký kopec ovocia a zdravej zeleniny, tak ako v tomto školskom roku.

             

            S poďakovaním,

             

            riaditeľka ZŠ Mgr. Adriana Butkovská

          • Séria daltonov v 3.A

          • Aj malí ľudia majú veľké sny. Výsledné práce sme posielali do niekoľkých projektov medzinárodnej súťaže usporiadanou ISEIA. Držte nám palce.

          • Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD

          • Dňa 29. 3. 2023 sme si v ŠKD pripravili pre našich žiakov a ich rodičov veľkonočné tvorivé dielne. Spoločne si vytvárali jarné dekorácie, vyrábali ozdoby, zdobili veľkonočné vajíčka. V klube vládla priateľská a tvorivá atmosféra. Všetky práce boli krásne, nakoľko boli robené s láskou a radosťou. Tohtoročné podujatie navodilo príjemnú veľkonočnú náladu a veríme, že o rok sa stretneme znova.

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          •  

                      Základná škola Lieskovec, Vám oznamuje, že ZÁPIS do 1. ROČNÍKA na školský rok 2023/2024 sa uskutoční v termíne:

            14.4.2023 od 15:00 - 18:00 (piatok)

            15.4.2023 od 9:00 - 12:00 (sobota)

             

            Zo sebou si prineste k nahliadnutiu doklady: občiansky preukaz zákonných zástupcov a rodný list dieťaťa (nie sú potrebné kópie), prípadne inú dokumentáciu, ktorú považujete za potrebnú (napr. odporúčania diagnostického centra, rozhodnutia súdu a pod.) a peňažnú hotovosť 10,- € - členský príspevok do Občianskeho združenia rodičov Lieskovček.

             

            Na stránke školy je prístupná elektronická prihláška, ktorú vypíše zákonný zástupca dieťaťa vopred: Elektronická prihláška do prvého ročníka | Základná škola, Stredisková 2735/5, Lieskovec (edupage.org) - prosíme vyplniť najneskôr do 12.4.2023 do 20:00.

            Škola si prihlášku vytlačí a v čase zápisu ju zodpovedný zamestnanec skontroluje so zákonnými zástupcami dieťaťa priamo v škole.

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť vyplniť elektronickú prihlášku:

            Vypíšu prihlášku v listinnej podobe priamo v škole, počas zápisu.

            Prihlášku musia podpísať obaja zákonní zástupcovia dieťaťa

            Viac informácii, čo ponúka naša škola, nájdete v sekcii O škole - prečo študovať u nás.

             

             Riaditeľka školy