• Vyhodnotenie celoslovenskej súťaže - Všetkovedko

          • Naši žiaci sa každoročne zapájajú do súťaže Všetkovedko. Aj tento rok sa na ňu veľmi tešili, pretože ukázali, čo všetko už o svete vedia. Súťaž bola rozdelená do troch kategórií podľa ročníkov a celkovo bolo zapojených 20 048 žiakov. Všetci riešitelia okrem skúseností získali krásne ceny.

            Najúspešnejší riešitelia našej školy boli:

            v 1. kategórii sa na 6. mieste umiestnila Hanka Bernoláková a na 11. mieste Matinko Kováč

            v 2. kategórii sa na 3. mieste umiestnila Ninka Korčoková

            v 3. kategórii sa na 26. mieste umiestnil Ľubko Holčík

            Všetkým riešiteľom srdečne blahoželáme a tešíme sa na Všetkovedka opäť o rok.

          • Medzinárodný deň detí

          • Naši žiaci oslávili MDD na Lunterovom ranči na Kráľovej. Slnečné dopoludnie plné hier, pohybu na čerstvom vzduchu a jazdou na koni bolo nezabudnuteľným zážitkom.

          • Vyhodnotenie súťaže Matematický klokan

          • Aj v tomto školskom roku 2021/2022 sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej súťaže Matematický klokan, kde sa popasovali so zaujímavými matematicko – logickými úlohami a preverili si tak svoje matematické zručnosti. Súťažilo 14 žiakov z 1.-4. ročníka. Všetci zapojení žiaci získali účastnícky diplom a ceruzku s logom súťaže.

            Diplom úspešného riešiteľa s drobným darčekom získali: žiak z I. A triedy Marko Martinec a žiačka II. A triedy Hana Bernoláková.

            Všetkým žiakom blahoželáme k dosiahnutým výsledkom!

          • Projekt "Tenis do škôl – základy tenisu na hodinách telesnej výchovy na 1. stupni základných škôl“

          • V mesiacoch apríl a jún 2022 sa naša ZŠ, Stredisková 2735/5 v Lieskovci zapojila do projektu „Tenis do škôl“.

            Slovenský tenisový zväz s finančným príspevkom od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR poskytol našej škole v rámci programu Tenis do škôl základný tenisový balíček, ktorý obsahoval:1 ks raketu pre učiteľa, 20 ks detských rakiet, 40 ks mäkkých lôpt,1ks minitenisovú sieť a metodický materiál I, metodický materiál II a súbor cvičení. Balíček bol určený pre výučbu tenisu v rámci učebných osnov na hodinách telesnej výchovy žiakov pre projekt Tenis do škôl. Hodnota balíčka je 372,48 €.

            Hlavnou myšlienkou projektu bolo:

            - zatraktívniť hodiny TSV na prvom stupni ZŠ,

            - motivovať deti k pravidelnému športovaniu,

            - umožniť žiakom oboznámiť sa so základnými zručnosťami tejto hry

            Trénovanie tenisu bolo zaradené do vyučovacieho procesu v rámci hodín telesnej výchovy.

            Na hodinách sa nacvičovala správna technika držania tenisovej rakety, práca s loptičkou, odrážanie loptičky rôznymi spôsobmi, herné základy a v závere aj súťaž medzi jednotlivcami.Všetky tenisové vyučovacie hodiny prebiehali pod odborným vedením trénerky pani J. Tužinskej. Deti prejavili záujem o tenis a všetkým žiakom sa vyučovacie hodiny páčili.

            V nasledujúcom období budeme základný tenisový balíček využívať na spestrenie hodín telesnej a športovej výchovy, čím podporíme záujem o tento biely šport.