• 📚 ČÍTAME PRE RADOSŤ 📚

          • Naša škola sa zapojila do projektu cez Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ,,Čítame pre radosť”

             

            📙Vo výzve sme boli úspešní a získali sme 500 €, za ktoré sme zakúpili 43 voňavučkých kníh.

            📘Knihy boli vyberané tak, aby boli pre deti atraktívne, aby deti čítali dobrovoľne a s chuťou aj mimo vyučovania.

            📗Účelom projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí .

            📕Deťom prajeme krásne čitateľské zážitky.

          • Šašovia ŠKD - I. odd.

          • Každý občas rád vystrája, "robí šaša", rozosmieva svojich kamarátov, ktorým tak prináša veľa smiechu a príjemné chvíľky. Deti si takýchto šašov aj vyrobili, aby vyčarili úsmev na tvárach všetkých.🤡

            Iveta Ulbriková

          • ŠALIANSKY MAŤKO Jozefa Cígera Hronského

          • Dňa 15. februára 2024 sa naši žiaci: Hanka Bernoláková zo štvrtého ročníka a Marko Martinec z tretieho ročníka zúčastnili okresného kola súťaže v umeleckom prednese slovenskej povesti ŠALIANSKY MAŤKO Jozefa Cígera Hronského. Hoci sa tentokrát neumiestnili, ale zato sú zas o skúsenosť bohatší.

          • Valentín v ŠKD - I. odd.

          • Láska je neodmysliteľnou súčasťou našich životov a svätý Valentín je sviatkom, kedy chceme prejaviť lásku tým, ktorých nadovšetko ľúbime. V tento deň sa poobedie v I. oddelení ŠKD nieslo v duchu priateľstva, radosti a lásky. Deti pripravovali pre svojich blízkych krásne valentínske pozdravy a srdiečka. Aj takouto maličkosťou určite potešia svojich najbližších.

            Iveta Ulbriková

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo Základnej školy Stredisková 2735/5, Lieskovec oznamuje, že v dňoch od 06.02.2024 do 12.02.2024 bude na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom vo Zvolene prerušená prevádzka základnej školy z dôvodu výrazného zvýšenia respiračných ochorení.

            Žiaci sa do školy vrátia 13.02.2024

          • 🏅Vyhodnotenie súťaží🏅

          • Dnes sme vyhodnotili školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda, kde v kategórii P3 boli úspešní štyria žiaci: Marko Martinec, Tobiasko Ihring, Viktorko Bardiovský a Maťko Bajo. Úspešnými riešiteľmi v kategórii P4 boli traja žiaci: Hanka Bernoláková, Sárka Hutníková a Vilko Lihocký.

            Do okresného kola postúpili a našu školu budú reprezentovať: Marko, Tobiasko, Hanka a Sárka. Držíme palce našim šikovným žiakom.

            Vyhodnotená bola aj súťaž YPSILON, do ktorej sa zapojili len žiaci 4. ročníka. 100%-tnú úspešnosť odpovedí mali Hanka Bernoláková a Maťko Kováč. Vynikajúci výsledok mali aj ostatní žiaci: Sárka Hutníková 99%, Vilko Lihocký 98%, Matúš Hraník 95%

            Gratulujeme a tešíme sa z Vašich úspechov 👏👏👏

          • 🎭Fašiangové popoludnie🎭

          • Fašiangy boli odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. V podstate sú akýmsi veselým spojivom medzi vážnym časom Vianoc a vážnym obdobím predveľkonočným. Dalo by sa teda povedať, že sú obdobím prechodu od zimy k jari. Kde sa spomínané Fašiangy vzali a ako vlastne vznikli, nám v piatok 02.02.2024 objasnili zverenci pána Jaroslava Uhrina z krupinského folklórneho súboru hovoreným slovom, tancom, hudbou a aj tradičnými fašiangovými maskami. Po tomto krásnom úvode si naši žiaci mohli masky vyrobiť. Fašiangové obdobie vrcholí tradičným fašiangovým sprievodom, ktorý bude v našej obci 10.02.2024 a práve s vyrobenými maskami sa naše deti môžu do sprievodu spolu s rodičmi zapojiť.

            Za pekné piatkové popoludnie ďakujeme obci Lieskovec - nášmu zriaďovateľovi.

          • 🎶🎻Detský folklórny súbor Zornička🎻🎶

          • V roku 2022 súbor Zornička oslavovala 55. výročie svojho založenia. Práve toto výročie si pripomenula komponovaným programom pod názvom Malý princ na Zemi. Program vychádzal z choreografickej tvorby posledných desiatich rokov, voľne inšpirovaný myšlienkami a filozofiou diela Malý princ spisovateľa Antoine de Saint-Exupéryho.

            Pre našich žiakov a pedagógov bolo toto predstavenie neopakovateľným zážitkom.

            Ďakujeme ❤️

          • VŠETKOVEDKO

          •  

                                                  

             

            V školskom roku 2023/2024 sa uskutočnil už jubilejný 15. ročník celoslovenskej súťaže VŠETKOVEDKO. Aj tento školský rok sa do súťaže prihlásili žiaci 1., 3. a 4. ročníka, aby ukázali svoje vedomosti a schopnosti, čo sa už z jednotlivých predmetov naučili a čo všetko vedia o svete okolo nich.

            Prvý krát mali šancu ukázať svoje vedomosti a šikovnosť aj prváci a hneď veľmi úspešne.

            Najúspešnejší riešitelia v jednotlivých kategóriách boli:

            1. kategórii sa na 1. mieste s plným počtom bodov umiestnili piati žiaci:

            Janko Bernolák, Monika Kubajdová, Šimon Gonda, Janko Ostrihoň a Natália Zmijová. Krásne 3. miesto si vybojovala Terezka Húšťavová

            3. kategórii sa na 34. mieste umiestnil Marko Martinec.  41. miesto obsadil Dorian Jankovský.

            4. kategórii sa na 10. mieste umiestnil Viliam Lihocký, na 23. mieste Martin Kováč a na 30. mieste žiačka Hanka Bernoláková.

            Všetci úspešní riešitelia získali diplom s titulom „VŠETKOVEDKO“ a pekné darčeky.

            Všetkým riešiteľom srdečne blahoželáme a dúfame, že sa už teraz tešia na ďalší ročník súťaže.

            Mgr. Slavka Zastková