• Vážení rodičia,

          • vedúca jedálne oznamuje, že dňa 09.01.2023 boli všetkým poslané preplatky od 09/2022 do 12/2022 z dôvodu zvyšovania a zmeny platieb stravného. Všetci stravníci mali stravu vyrovnanú na nulu a všetko vám bolo poslané k 31.12.2022 na účty. Ak by chcel niekto nahliadnuť k platbám a preplatkom, ktoré mu vznikli, môže prísť za Mgr. Kováčovou - vedúcou jedálne MŠ Lieskovec.

          • Mikuláš v našej škole

          • Dňa 6.12.2022 našu školu navštívili Mikuláš, čert a anjelik. Žiaci ich privítali básňami a piesňami. Mikuláš ich za odmenu obdaril balíčkami.

          • Súťaž "VŠETKOVEDKO"

          • Dňa 30.11.2022 sa konala celoslovenská súťaž Všetkovedko, do ktorej sa prihlásili aj žiaci našej školy. 17 žiakov 2. - 4. ročníka bojovalo o titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími v 2., 3. a 4. kategórii.  Zostavené úlohy v testoch podporujú rozvoj čítania s porozumením a všeobecný prehľad žiakov.  Ako sa im v súťaži darilo sa žiaci dozvedia 21.12. 2022 na stránke www.vsetkovedko.sk  a na konci januára budú vedieť aj to, aký titul a darček si za svoj výkon zaslúžia.

          • Poďakovanie

          • Veľká vďaka všetkým, ktorí sa zapojili do 5. ročníka celoslovenskej výzvy “Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ a vložili kúsok lásky a porozumenia do krabičiek. Sme radi, že aj naša škola poteší tieto Vianoce deduškov a babičky, vyčarí im úsmev na tvári a zahreje pri srdiečku.

            Ďakujeme!

          • Milí rodičia,

          •  Blížia sa čarovné chvíle Vianoc, čas, kedy najviac prejavujeme lásku, vďaku a porozumenie. Preto by sme sa chceli tento rok zapojiť do celoslovenskej výzvy.

            „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ a potešiť seniorov darčekom.

            Často je to jediný darček, ktorý dostanú. Tento projekt nám dáva príležitosť viesť naše deti k úcte k starým ľuďom a podporí  medzigeneračné vzťahy.

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem sa zapojiť, aby nosili krabičky do školy naplnené podľa pokynov, ktoré nájdete na stránke www.kolkolasky.sk alebo v priloženom letáku.

          • Milí rodičia,

          • pomôžte našej škole aj našim deťom získať bezplatnú Športovú akadémiu Mateja Tótha krátkym denným hlasovaním. Hlasovať môžete do 30. novembra 2022.

            Ako môžete získať jedným hlasovaním dvojnásobný hlas?

            Tu je návod:

            1. Klik na link https://www.akademia.o2.sk/

                                 2. Zrolovať stránku až dolu

                                 3. Klik na čítať článok z magazínu Sóda

                                 4. Zrolovať článok z magazínu Sóda

                                 5. Využiť bonusový hlas

            Zapojte čo najviac ľudí, známych, detí, koho poznáte,  nech to spolu rozhýbeme.

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Šarkaniáda

          • Ani chladné a sychravé počasie nám nepokazilo radosť z púšťania si šarkanov. Na Šarkaniádu sme sa veľmi tešili. Privítali sme medzi nami aj predškolákov z MŠ v Lieskovci, ktorí sa s nami zahrali a spoločne sme vytvorili pekné jesenné výrobky. Aj keď nám vietor nefúkal, šarkany lietali vďaka šikovnosti žiakov. Radosť bola aj pri hodnotení najkrajších vyrobených šarkanov z materskej a zo základnej školy. Bolo sa na čo pozerať. Výstavka súťažných šarkanov hýrila farbami a kreatívnymi nápadmi. Žiaci ukázali možnosti, ako využiť odpadový materiál a potešiť oko. Výhercov sme zase potešili my peknými cenami, ktoré získali za svoju šikovnosť a tvorivosť.

          • Dravce na návšteve v našej škole

          • Dnes nás navštívil pán Danko z neziskovej organizácie Sokoliari Peregrinus a predviedol rôzne druhy dravcov, o ktorých pútavým spôsobom porozprával všetko z biológie a morfológie. Deti si dravcov mohli zobrať na ruku a odfotografovať sa s nimi.

            Veľmi pekne ďakujeme za návštevu.

            Riaditeľka školy

          • Mesiac úcty k starším

          • Dňa 10.10.2022 aj naši žiaci prispeli krátkym programom k spríjemneniu ich sviatku. Recitovanie básní doplnila ľudová pieseň v doprovode harmoniky, na ktorú hral otecko našej žiačky. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujem.

            Riaditeľka školy

          • OTVORENIE NOVÉHO ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

          •  Vážení rodičia, milí žiaci,

             školský rok otvoríme v pondelok  5. septembra o 07:50 hod. v areáli školy. 

             Prvý deň strávia žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľkami do 9:30 hod. 

             Obedy sa prvý deň nepodávajú, varí sa až od utorka  06.09.2022

             Činnosť ŠKD bude takisto od utorka 06.09. - od 06:15 do 16:30 hod.

            Žiaci prinášajú prvý školský deň tlačivo "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" - pokiaľ si  nemáte   možnosť tlačivo doma pripraviť, prázdne tlačivá dáme žiakom k dispozícii. Je potrebné ho priniesť najneskôr v pondelok ráno.

            Vedúca školskej jedálne Mgr. Kováčová oznamuje, že v mesiaci august boli posielané preplatky za obedy. Týmto Vás prosí  o skontrolovanie platieb a prípadné nezrovnalosti môžete odkonzultovať na tel. č. 045/5370254.

             

            Tešíme sa na Vás

            riaditeľka školy

          • Vyhodnotenie celoslovenskej súťaže - Všetkovedko

          • Naši žiaci sa každoročne zapájajú do súťaže Všetkovedko. Aj tento rok sa na ňu veľmi tešili, pretože ukázali, čo všetko už o svete vedia. Súťaž bola rozdelená do troch kategórií podľa ročníkov a celkovo bolo zapojených 20 048 žiakov. Všetci riešitelia okrem skúseností získali krásne ceny.

            Najúspešnejší riešitelia našej školy boli:

            v 1. kategórii sa na 6. mieste umiestnila Hanka Bernoláková a na 11. mieste Matinko Kováč

            v 2. kategórii sa na 3. mieste umiestnila Ninka Korčoková

            v 3. kategórii sa na 26. mieste umiestnil Ľubko Holčík

            Všetkým riešiteľom srdečne blahoželáme a tešíme sa na Všetkovedka opäť o rok.

          • Medzinárodný deň detí

          • Naši žiaci oslávili MDD na Lunterovom ranči na Kráľovej. Slnečné dopoludnie plné hier, pohybu na čerstvom vzduchu a jazdou na koni bolo nezabudnuteľným zážitkom.

          • Vyhodnotenie súťaže Matematický klokan

          • Aj v tomto školskom roku 2021/2022 sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej súťaže Matematický klokan, kde sa popasovali so zaujímavými matematicko – logickými úlohami a preverili si tak svoje matematické zručnosti. Súťažilo 14 žiakov z 1.-4. ročníka. Všetci zapojení žiaci získali účastnícky diplom a ceruzku s logom súťaže.

            Diplom úspešného riešiteľa s drobným darčekom získali: žiak z I. A triedy Marko Martinec a žiačka II. A triedy Hana Bernoláková.

            Všetkým žiakom blahoželáme k dosiahnutým výsledkom!

          • Projekt "Tenis do škôl – základy tenisu na hodinách telesnej výchovy na 1. stupni základných škôl“

          • V mesiacoch apríl a jún 2022 sa naša ZŠ, Stredisková 2735/5 v Lieskovci zapojila do projektu „Tenis do škôl“.

            Slovenský tenisový zväz s finančným príspevkom od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR poskytol našej škole v rámci programu Tenis do škôl základný tenisový balíček, ktorý obsahoval:1 ks raketu pre učiteľa, 20 ks detských rakiet, 40 ks mäkkých lôpt,1ks minitenisovú sieť a metodický materiál I, metodický materiál II a súbor cvičení. Balíček bol určený pre výučbu tenisu v rámci učebných osnov na hodinách telesnej výchovy žiakov pre projekt Tenis do škôl. Hodnota balíčka je 372,48 €.

            Hlavnou myšlienkou projektu bolo:

            - zatraktívniť hodiny TSV na prvom stupni ZŠ,

            - motivovať deti k pravidelnému športovaniu,

            - umožniť žiakom oboznámiť sa so základnými zručnosťami tejto hry

            Trénovanie tenisu bolo zaradené do vyučovacieho procesu v rámci hodín telesnej výchovy.

            Na hodinách sa nacvičovala správna technika držania tenisovej rakety, práca s loptičkou, odrážanie loptičky rôznymi spôsobmi, herné základy a v závere aj súťaž medzi jednotlivcami.Všetky tenisové vyučovacie hodiny prebiehali pod odborným vedením trénerky pani J. Tužinskej. Deti prejavili záujem o tenis a všetkým žiakom sa vyučovacie hodiny páčili.

            V nasledujúcom období budeme základný tenisový balíček využívať na spestrenie hodín telesnej a športovej výchovy, čím podporíme záujem o tento biely šport.

          • Deň Zeme

          • Dňa 22.04.2022 sa aj naša škola zapojila do celosvetových osláv sviatku našej planéty „Deň Zeme“. Žiaci si vypočuli informácie o dôležitosti ochrany svojho prostredia a so záujmom sa zapojili do pripravených aktivít zameraných na poznávanie rastlín a živočíchov v našom prostredí, správne triedenie odpadu, zisťovanie obnoviteĺných zdrojov energie a jej šetrenie. Každý žiak zaželal našej Zemi pekné želanie k jej sviatku a tak prispel k vytvoreniu spoločného projektu „Chránime našu Zem“. Vďaka pani Ing. Anny Gondovej a pánovi Ing. Vladimírovi Hrúzovi zo Správy CHKO Poľana, ktorí nás navštívili, sa žiaci dozvedeli veľa o živote bocianov. Rôznymi náučnými aktivitami a pozorovaním bocianieho hniezda získali žiaci množstvo informácií a zároveň to bolo pre žiakov veľmi pekným spestrením dopoludnia. Týmto vyjadrujeme pani Gondovej a pánu Hrúzovi veľkú vďaku za ich ochotu prísť medzi nás a sprostredkovať nám veľa zaujímavých informácií zo života bocianov.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

            čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

            Kaufland tento rok organizuje 4. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

            Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu!  Hlasovanie prebieha od 28.04.2022 do 01.06.2022.

            Každý hlas sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo  škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2022/2023.

            Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre Vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia. Veríme, že s Vašou pomocou budú žiaci opäť  dostávať veľký kopec ovocia a zdravej zeleniny, tak ako v tomto školskom roku.

             

            S poďakovaním,

             

            riaditeľka ZŠ Mgr. Adriana Butkovská